Langos med varmrökt röding, västerbottenskräm och fänkålssallad

Langos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • 300g
    varmrökt röding
  • 1kruk(or)
    dill

Västerbottenkräm

  • 100g
    västerbottensost, riven
  • 1dl
    vispgrädde
  • 2
    äggulor
  • 2-3dl
    rapsolja
  • salt

Fänkålssallad med citron och dill

  • 150g
    fänkål
  • 1
    citron
  • 40g
    gräslök
  • salt

Så lagar du

Grundrecept på langos hittar du här.

Västerbottenkräm

  1. Värm grädden och ta bort från plattan.
  2. Riv ner osten, rör om tills all ost smält, låt svalna.
  3. Mixa äggulorna tillsammans med ostblandningen med en stavmixer, ha i rapsoljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar, krämen ska bli tjock som en majonnäs och alldeles glansig. Smaka av med salt.
  4. Bryt av små bitar utav rödingen och toppa din langos med röding, västerbottenkräm och några dillvippor. 

Fänkålssallad med citron och dill

  1. Dela fänkålen i 4 klyftor. Mandolina på längden eller skär i så kunna skivor som möjligt, lägg i en skål och ha i zest och juice från 1 citron. 
  2. Skär gräslöken fint och rör om tillsammans med fänkålen, salta efter smak. 

Dela det här receptet med dina vänner!