Langos med varmrökt röding, västerbottenskräm och fänkålssallad

Ingredienser
- 300gvarmrökt röding
- 1kruk(or)dill
Västerbottenkräm
- 100gvästerbottensost, riven
- 1dlvispgrädde
- 2äggulor
- 2-3dlrapsolja
- salt
Fänkålssallad med citron och dill
- 150gfänkål
- 1citron
- 40ggräslök
- salt
Så lagar du
Grundrecept på langos hittar du här.
Västerbottenkräm
- Värm grädden och ta bort från plattan.
- Riv ner osten, rör om tills all ost smält, låt svalna.
- Mixa äggulorna tillsammans med ostblandningen med en stavmixer, ha i rapsoljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar, krämen ska bli tjock som en majonnäs och alldeles glansig. Smaka av med salt.
- Bryt av små bitar utav rödingen och toppa din langos med röding, västerbottenkräm och några dillvippor.
Fänkålssallad med citron och dill
- Dela fänkålen i 4 klyftor. Mandolina på längden eller skär i så kunna skivor som möjligt, lägg i en skål och ha i zest och juice från 1 citron.
- Skär gräslöken fint och rör om tillsammans med fänkålen, salta efter smak.