Mini-mello-macka 1 (Mums-Måns)

Publicerat:
2023-03-10Ingredienser
- 1-2sttoastbröd eller annat färskt bröd som till exempel surdegsbaguette
- 2mskskirat smör att steka musslorna i
- 200gsmör
- 4stpilgrimsmusslor
- 1kruk(or)färsk dill
- 2stäggulor
- 2klyfta(or)vitlök
- 1mskcitronsaft
- 1stpalsternacka
- 2dlskaldjursbuljong (koka själv eller köp färdig)
- 1dlgrädde
- salt och peppar
- farinsocker att smaka av med
Så lagar du
1. Strimla palsternacka eller skiva den tunt och fritera den så att den blir krispig. Skär brödet i 4 lika delar, ta gärna bort kanterna.
2. Värm buljongen och tillsätt grädden, håll den varm.
3. Dela upp hälften av smöret. Håll den ena halvan kall, den andra halvan ska smältas i en kastrull tillsammans med vitlöken. Rosta vitlöken lätt i smöret.
4. Rosta brödet ordentligt i ugnen eller stek i lite skirat smör alternativt rosta i en brödrost (det ska bli nästan lika krispigt som en krutong).
5. Dra kastrullen från plattan och vispa i det kalla smöret i det varma. Skär ner lite dill, vispa i äggula, citronsaften - och smaka av med salt, peppar och farinsocker.
6. Stek musslorna i skirat smör, salta och peppra. Klicka ut smörblandningen på brödet och lägg på pilgrimsmusslorna.
Servering: Lägg brödet och musslan i småskålar tillsammans med skaldjursbuljongen. Toppa med lite färsk dill och friterad palsternacka.