Mini-mello-macka 2 (LoReen)

Minimacka med renkött och riven pepparrot ovanpå en mörk tallrik.

Publicerat:

Har du inte renkött så går det utmärkt att använda ox- eller hjortkött. Stek renen i renfeta eller talg, det går också bra att steka i smör. Smaksätt gärna talgen som du doppar köttet i med örter eller vitlök - då drar köttet åt sig både av fettet och smakerna.

Ingredienser

  • 1-2skiva(or)
    toastbröd eller annat färskt bröd (gärna surdegsbaguette)
  • 100g
    smör
  • 200g
    reninnanlår
  • färsk pepparrot
  • 1st
    silverlök
  • 1msk
    majsstärkelse
  • 100g
    smör
  • 2st
    äggulor
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1tsk
    Karl-Johanpulver
  • 1msk
    citronsaft
  • 100g
    talg eller renfeta
  • färsk ört att garnera med
  • salt, peppar och farinsocker att smaka av med

Så lagar du

1. Skiva silverlöken tunt i ringar. Vänd i majsstärkelse och fritera dem, lägg sedan på papper och håll torrt. 

2. Skär brödet i fyra lika delar, ta gärna bort kanterna. Rosta brödet ordentligt i ugnen, stek i lite skirat smör eller i en brödrost.

3. Dela smöret i hälften, se till att ena halvan hålls kall och smält den andra delen i en kastrull tillsammans med vitlöken. Lägg i pepparroten, Karl-Johansvamp-pulvret och dra kastrullen från plattan. Vispa i resten av smöret (det kalla), vispa i äggen och citronsaften. Smaka av med salt, peppar och farinsocker.

4. Stek renen i skirad talg, smör eller renfeta. Salta och peppra. Glöm ej att doppa köttet i talgen eller renfetan då och då. Låt köttet vila i minst 8 minuter innan du skivar upp den. Fördela renen på brödet med en klick smör under. 

5. Toppa med friterad silverlök, riven pepparrot och eventuellt färska örter.

Dela det här receptet med dina vänner!