Mini-mello-macka 2 (LoReen)

Publicerat:
2023-03-10Ingredienser
- 1-2skiva(or)toastbröd eller annat färskt bröd (gärna surdegsbaguette)
- 100gsmör
- 200greninnanlår
- färsk pepparrot
- 1stsilverlök
- 1mskmajsstärkelse
- 100gsmör
- 2stäggulor
- 2klyfta(or)vitlök
- 1tskKarl-Johanpulver
- 1mskcitronsaft
- 100gtalg eller renfeta
- färsk ört att garnera med
- salt, peppar och farinsocker att smaka av med
Så lagar du
1. Skiva silverlöken tunt i ringar. Vänd i majsstärkelse och fritera dem, lägg sedan på papper och håll torrt.
2. Skär brödet i fyra lika delar, ta gärna bort kanterna. Rosta brödet ordentligt i ugnen, stek i lite skirat smör eller i en brödrost.
3. Dela smöret i hälften, se till att ena halvan hålls kall och smält den andra delen i en kastrull tillsammans med vitlöken. Lägg i pepparroten, Karl-Johansvamp-pulvret och dra kastrullen från plattan. Vispa i resten av smöret (det kalla), vispa i äggen och citronsaften. Smaka av med salt, peppar och farinsocker.
4. Stek renen i skirad talg, smör eller renfeta. Salta och peppra. Glöm ej att doppa köttet i talgen eller renfetan då och då. Låt köttet vila i minst 8 minuter innan du skivar upp den. Fördela renen på brödet med en klick smör under.
5. Toppa med friterad silverlök, riven pepparrot och eventuellt färska örter.