Mini-mello-macka 3 (Nordman)

Publicerat:
2023-03-10Ingredienser
- 1-2skiva(or)toastbröd eller färskt bröd av annan sort (gärna surdegsbaguette)
- 100gsmör
- 200gentrecote (eller annat kött)
- 1kruk(or)färsk dragon
- 1kruk(or)färsk körvel
- 2stmandelpotatisar
- 100gsmör
- 2stäggulor
- 1mskdragonvinäger
- parmesanost att riva på toppen
- salt, peppar och farinsocker att smaka av med
Så lagar du
1. Strimla mandelpotatisen eller skiva den tunt och fritera den så att den blir krispig, lägg på papper och håll torrt.
2. Skär brödet i fyra lika delar, ta gärna bort kanterna. Rosta brödet i ugnen eller i en brödrost alternativt stek i skirat smör.
3. Dela smöret i hälften, se till att ena halvan förvaras kallt och smält den andra halvan i en kastrull tillsammans med den färska dragonen. Dra kastrullen från plattan och vispa i det kalla smöret, vispa i äggulorna och dragonvinägern. Skär i lite körvel och smaka av med salt och peppar.
4. Stek entrecoten i skirat smör eller talg, salta och peppra. Låt köttet vila i minst 5 minuter innan du skivar upp den. Skiva köttet och fördela den på brödet med en klick smör under.
5. Toppa med lite mer smör och friterad mandelpotatis samt riv på parmesanost och toppa eventuellt med någon färsk ört.