Möte med: Erikas festliga lax med friterad löja

Publicerat:
2022-04-25Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 5portioner
Förrätt:
- ca 20stsmå löjor
- 1dlpanko
- 1tsksalt
- lite svartpeppar
- 1stägg
- 1stlime
- 1dlcreme fraiche
- 1dlfärskost
- 1msklöjrom
Huvudrätt:
- 1/2stlaxsida
- 1tskcitronpeppar
- 1tsksalt
- 1stfiskbuljong
- 5ststora potatisar
- 5dlgrädde
- 1dlvitt vin
- 1dlfärskost
- 1/2stpurjolök
- 1/2dlsweet chilisås
Så lagar du
Förrätten:
- Rensa bort huvudet på löjorna, vänd löjan i ägg och sen i saltad panko. Fritera sedan löjorna.
- Krämig dippsås: Blanda creme fraiche, färskost, lime, salt och peppar till en röra. Toppa med löjrom.
Huvudrätten:
- Täck plåten med smörpapper. Skiva potatisen i 0,5 cm stora skivor och skölj och skär purjolöken.
- Lägg laxen på mitten av plåten och lägg sen potatisskivorna och purjolöken runtom. Krydda fisken och potatisen.
- Smula en fiskbuljong över fisken.
- Bred över färskosten över laxen. Häll nu över grädde, vin och till sist sweet chilli.
- In i ugnen (220 grader) ca 20 minuter.