Omelettrulle med lax och pepparrot

Ingredienser
4portioner
- 150gfryst spenat
- 5stägg
- 5dlmjölk
- 1tsksalt
- ½tsksvartpeppar
- 1dlvetemjöl
- ½tskbakpulver
Fyllning
- 200gkallrökt lax
- 1dlsommarlök (finhackad)
- ½dldill (finhackad)
- ½dlgräslök (finhackad)
- 200gfärskost
- 2mskriven pepparrot
- ½tsksvartpeppar
- ½stcitron, zestet
- 2mskcitronsaft
- ruccola
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ihop spenat, ägg, mjölk, salt, peppar, vetemjöl och bakpulver i en stor skål tills smeten är jämn.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll över omelettsmeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, eller tills omeletten är genomgräddad och lätt gyllenbrun.
- Ta ut omeletten och låt den svalna.
- Finhacka sommarlök, dill och gräslök.
- Riv citronskalet och blanda det med citronsaft i en skål.
- Tillsätt färskosten, riven pepparrot, svartpeppar och salt. Blanda väl.
- När omeletten har svalnat något, vänd den försiktigt med hjälp av bakplåtspappret.
- Bred ut färskostblandningen över hela omelettrullen.
- Lägg på kallrökt lax i tunna skivor ovanpå.
- Spinkla över sommarlök, dill, gräslök och rucola.
- Rulla försiktigt omeletten från ena sidan, hjälp till med bakplåtspappret för att hålla rullen tät.
- Skär rullen i lagom stora bitar och servera.