Omelettrulle med lax och pepparrot

En plåt med rullader fyllda med lax och olika sorters gröna blad.

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    fryst spenat
  • 5st
    ägg
  • 5dl
    mjölk
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    svartpeppar
  • 1dl
    vetemjöl
  • ½tsk
    bakpulver

Fyllning

  • 200g
    kallrökt lax
  • 1dl
    sommarlök (finhackad)
  • ½dl
    dill (finhackad)
  • ½dl
    gräslök (finhackad)
  • 200g
    färskost
  • 2msk
    riven pepparrot
  • ½tsk
    svartpeppar
  • ½st
    citron, zestet
  • 2msk
    citronsaft
  • ruccola

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Vispa ihop spenat, ägg, mjölk, salt, peppar, vetemjöl och bakpulver i en stor skål tills smeten är jämn. 
  3. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll över omelettsmeten. 
  4. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, eller tills omeletten är genomgräddad och lätt gyllenbrun. 
  5. Ta ut omeletten och låt den svalna. 
  6. Finhacka sommarlök, dill och gräslök. 
  7. Riv citronskalet och blanda det med citronsaft i en skål. 
  8. Tillsätt färskosten, riven pepparrot, svartpeppar och salt. Blanda väl. 
  9. När omeletten har svalnat något, vänd den försiktigt med hjälp av bakplåtspappret. 
  10. Bred ut färskostblandningen över hela omelettrullen. 
  11. Lägg på kallrökt lax i tunna skivor ovanpå. 
  12. Spinkla över sommarlök, dill, gräslök och rucola. 
  13. Rulla försiktigt omeletten från ena sidan, hjälp till med bakplåtspappret för att hålla rullen tät. 
  14. Skär rullen i lagom stora bitar och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!