Rostade körsbärstomater

Rostade röda körsbärstomater ovanpå en ljusgrön tallrik.

Publicerat:

Långsamt rostade tomater är ett perfekt sätt att pigga upp en rätt på. Den intensiva sötman som rostas fram passar till nästan allt. Ja faktiskt! Kanske till och med till glass…

Ingredienser

  • 250g
    tomater
  • 3msk
    olivolja
  • 1msk
    hackade örter som rosmarin, timjan och oregano (går även bra med torkade)
  • 1/2tsk
    salt
  • 1nypa(or)
    socker
  • nymald svartpeppar

Så lagar du

Uppskattad tillagningstid: 5 minuter tillagning plus några timmar i ugnen. 

1. Sätt ugnen på 125 grader. 

2. Blanda en dressing med olivolja, örter, salt och peppar i en stor skål. Dela tomaterna och vänd dem i dressingen.

3. Lägg upp i en stor ugnsfast form eller på en plåt. 

4. Sätt in tomaterna i ugnen i ca 1 och ½ timme.

Dela det här receptet med dina vänner!