Saffranspannkaka

Publicerat:
2022-11-30Tillagningstid:
Passar lika bra till glöggminglet som till dessert. Ljuvlig smak av saffran, kardemumma och kanel. Kan serveras både varm och kall.
Ingredienser
8portioner
- 1tskkardemummakärnor
- 1paketsaffran à 0,5 g
- 1/2tskmald kanel
- 1dlvispgrädde
- 500gkall risgrynsgröt
- 1/2dlströsocker
- 1dlsötmandel
- 3stägg
Hallonsylt
- 250ghallon, tinade
- 1dlsyltsocker
Tillbehör
- lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemummakärnor och saffran fint i mortel. Blanda det finstötta med kanel och vispgrädde i en bunke. Låt stå en stund.
2. Rör ner risgrynsgröten och socker. Hacka sötmandeln och blanda ner den och äggen ett i taget.
3. Smörj en ugnsform eller långpanna. Häll i smeten och grädda 20–30 minuter, om du har en stor form kan det gå snabbare. Saffranspannkaka kan njutas nylagad eller kall.
4. Hallonsylt: Koka upp hallon och syltsocker. Låt koka 2 minuter. Skumma och häll upp i en skål och låt svalna.
5. Servera saffranspannkakan varm, ljummen eller kall med sylt och lättvispad grädde.