Segmjuka mandelkakor

Segmjuka mandelkakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Mjuka lite sega mandelkakor med smak av apelsin och kanel.

Ingredienser

  • 200g
    sötmandel
  • 2 1/2dl
    strösocker
  • 1st
    finrivet skal av ekologisk apelsin
  • 1/2tsk
    kanel
  • 3st
    äggvitor (2-3 st)
  • ev. mandelspån

Så lagar du

Beräknat till ca 25 kakor.

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Kör mandel och socker i matberedare tills det är finfördelat. Eller mal mandeln och blanda med socker. Tillsätt rivet apelsinskal och kanel samt äggvitorna. Börja med 2 äggvitor och tillsätt mer äggvita om det behövs. Smeten ska gå att klicka ut. Klicka ut små högar med hjälp av teskedar glest på plåtar med bakplåtspapper. Strö eventuellt över mandelspån.

3. Grädda mitt i ugnen 15 minuter tills de börjar få lite färg. De ska vara mjuka i mitten. Låt svalna. Är de svåra att lossa från papperet kan du sätta in dem i frysen en stund. Strö ev. över lite florsocker vid serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!