Spett med julköttbullar och kryddost

Spett med köttbullar och kryddost

Publicerat:

Tillagningstid:

Godaste julköttbullarna här i miniformat. Tillsammans med god kryddost eller cheddar passar det perfekt som tilltugg på glöggminglet! TIPS! Gör den här satsen och frys in överblivna köttbullar och spara till julafton.

Ingredienser

6portioner

  • 1/2dl
    grädde
  • 1msk
    ströbröd
  • 1/2st
    gul lök
  • 1klyfta(or)
    liten vitlök
  • 2tsk
    nymortlad kryddpeppar
  • 2-3st
    ansjovisfiléer
  • 1st
    ägg
  • 300g
    blandfärs
  • 1tsk
    salt
  • smör att steka i
  • lagerblad
  • Till servering: Kryddost

Så lagar du

1. Vispa ner ströbrödet i grädden och låt stå i ca 5 minuter.

2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs löken mjuk i smör och avsluta med att låta mortlad kryddpeppar fräsa med. Vänd ner löken i ströbrödet och arbeta samman.

3. Tillsätt färs, finhackade ansjovisfiléer och ägg och arbeta samman till en slät smet som går samman fint. Smaka av med salt.

4. Rulla köttbullar av smeten och stek dem i smör tillsammans med lagerblad. Stek dem tills de är helt genomlagade och har fått fin färg.

5. Låt svalna lite, trä sedan upp på cocktailpinnar med tärnad kryddost.

Dela det här receptet med dina vänner!