Spett med julköttbullar och kryddost

Publicerat:
2022-11-23Tillagningstid:
Godaste julköttbullarna här i miniformat. Tillsammans med god kryddost eller cheddar passar det perfekt som tilltugg på glöggminglet! TIPS! Gör den här satsen och frys in överblivna köttbullar och spara till julafton.
Ingredienser
6portioner
- 1/2dlgrädde
- 1mskströbröd
- 1/2stgul lök
- 1klyfta(or)liten vitlök
- 2tsknymortlad kryddpeppar
- 2-3stansjovisfiléer
- 1stägg
- 300gblandfärs
- 1tsksalt
- smör att steka i
- lagerblad
- Till servering: Kryddost
Så lagar du
1. Vispa ner ströbrödet i grädden och låt stå i ca 5 minuter.
2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs löken mjuk i smör och avsluta med att låta mortlad kryddpeppar fräsa med. Vänd ner löken i ströbrödet och arbeta samman.
3. Tillsätt färs, finhackade ansjovisfiléer och ägg och arbeta samman till en slät smet som går samman fint. Smaka av med salt.
4. Rulla köttbullar av smeten och stek dem i smör tillsammans med lagerblad. Stek dem tills de är helt genomlagade och har fått fin färg.
5. Låt svalna lite, trä sedan upp på cocktailpinnar med tärnad kryddost.