Waldorfsallad

Stora salladsblad på ett fat, krämig salladsröra ovanpå, dekorerad med vindruvor.

Publicerat:

En klassisk sallad att servera på buffé, som lätt lunch eller kanske till utflyktsmat? Waldorfsallad passar också bra som tillbehör till kött och kallskuret. Zeina Mourtadas variant är extra krämig.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 300g
    kärnfria vindruvor (gröna eller röda funkar)
  • 2st
    äpplen (gärna syrliga)
  • 3st
    selleristjälkar
  • 0,5st
    citron
  • 100g
    valnötter
  • 0,5dl
    majonnäs (du kan öka mängden om du vill ha en krämigare sallad)
  • 3-4msk
    turkisk yoghurt eller creme fraiche
  • 1tsk
    dijonsenap (kan uteslutas)
  • 5st
    salladsblad (tex romansallad, isbergssallad eller annan krispig sallad passar bra)

Så lagar du

1. Skär druvorna i halvor, skär sellerin i tärningar, skala och dela äpplena i skivor. Lägg i en skål, pressa citron över och blanda.

2. Häll över majonnäs, yoghurt/creme fraiche, senap, valnötter (spara lite valnötter till garnering) och blanda.

3. Låt gärna salladen stå en stund i kylen innan servering.

4. Lägg salladsblad i botten av ett fat, lägg salladen över, toppa med valnötter och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!