Waldorfsallad

Publicerat:
2022-12-08En klassisk sallad att servera på buffé, som lätt lunch eller kanske till utflyktsmat? Waldorfsallad passar också bra som tillbehör till kött och kallskuret. Zeina Mourtadas variant är extra krämig.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 300gkärnfria vindruvor (gröna eller röda funkar)
- 2stäpplen (gärna syrliga)
- 3stselleristjälkar
- 0,5stcitron
- 100gvalnötter
- 0,5dlmajonnäs (du kan öka mängden om du vill ha en krämigare sallad)
- 3-4mskturkisk yoghurt eller creme fraiche
- 1tskdijonsenap (kan uteslutas)
- 5stsalladsblad (tex romansallad, isbergssallad eller annan krispig sallad passar bra)
Så lagar du
1. Skär druvorna i halvor, skär sellerin i tärningar, skala och dela äpplena i skivor. Lägg i en skål, pressa citron över och blanda.
2. Häll över majonnäs, yoghurt/creme fraiche, senap, valnötter (spara lite valnötter till garnering) och blanda.
3. Låt gärna salladen stå en stund i kylen innan servering.
4. Lägg salladsblad i botten av ett fat, lägg salladen över, toppa med valnötter och servera.