Blandad råbiff med ljummen mandelpotatispure

Träkåsor med råbiff i botten som toppats med potatispuré, rom, sparris och hackad rödlök och gräslök.

Publicerat:

Här kommer ett recept på en ganska klassisk råbiff. Denna gravar jag lätt innan med lite salt och socker för att sen blandas med rikligt av saltgurka, rödbeta, dijonsenap och kapris. Till detta serveras en citronstinn potatiskräm som toppas med sikrom. Bara massa gott!!!

Ingredienser

4 - 8portioner

Råbiff

  • 300g
    nötinnanlår skuren i fina bitar
  • 1st
    liten hackad saltgurka
  • ½dl
    hackad inlagda rödbetor
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 1st
    finhackad rödlök
  • 1msk
    kaprisbär (grovt hackade)
  • worcestersås
  • salt
  • nymald svartpeppar

Mandelpotatiskräm

  • 400g
    skalad mandelpotatis
  • 50g
    smör
  • 1dl
    grädde
  • 1dl
    creme frache
  • 1st
    skal av citron
  • salt

Övrigt

  • 80g
    sikrom
  • 1st
    bit skalad pepparrot
  • fint skuren gräslök
  • svartpeppar

Så lagar du

Råbiff

  1. Blanda ihop nötkött, saltgurka, rödbetor, senap, hälften av rödlöken, kaprisbär, några droppar worcestersås, salt och peppar.


Mandelpotatiskräm

  1. Koka mandelpotatisen i lättsaltat vatten.
  2. Då potatisen är mjuk, häll av vattnet och låt potatisen ånga av ordentligt.
  3. Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull.
  4. Tillsätt citronskal.
  5. Passera potatisen, häll på gräddblandning, creme fraiche och salta.
  6. Blanda till en slät kräm.
  7. Lägg i spritspåse och håll spritspåsen varm i 70 gradig ugn.

 

Servering

  1. Spritsa en dutt potatispuré på ena sidan i en låg skål eller glasburk. 
  2. Lägg råbiff på den andra sidan.
  3. Toppa med en äggformad klick sikrom.
  4. Riv på pepparrot, strö på gräslök och grovt mald svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!