Blandad råbiff med ljummen mandelpotatispure

Publicerat:
2025-04-11Här kommer ett recept på en ganska klassisk råbiff. Denna gravar jag lätt innan med lite salt och socker för att sen blandas med rikligt av saltgurka, rödbeta, dijonsenap och kapris. Till detta serveras en citronstinn potatiskräm som toppas med sikrom. Bara massa gott!!!
Ingredienser
4 - 8portioner
Råbiff
- 300gnötinnanlår skuren i fina bitar
- 1stliten hackad saltgurka
- ½dlhackad inlagda rödbetor
- 2tskdijonsenap
- 1stfinhackad rödlök
- 1mskkaprisbär (grovt hackade)
- worcestersås
- salt
- nymald svartpeppar
Mandelpotatiskräm
- 400gskalad mandelpotatis
- 50gsmör
- 1dlgrädde
- 1dlcreme frache
- 1stskal av citron
- salt
Övrigt
- 80gsikrom
- 1stbit skalad pepparrot
- fint skuren gräslök
- svartpeppar
Så lagar du
Råbiff
- Blanda ihop nötkött, saltgurka, rödbetor, senap, hälften av rödlöken, kaprisbär, några droppar worcestersås, salt och peppar.
Mandelpotatiskräm
- Koka mandelpotatisen i lättsaltat vatten.
- Då potatisen är mjuk, häll av vattnet och låt potatisen ånga av ordentligt.
- Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull.
- Tillsätt citronskal.
- Passera potatisen, häll på gräddblandning, creme fraiche och salta.
- Blanda till en slät kräm.
- Lägg i spritspåse och håll spritspåsen varm i 70 gradig ugn.
Servering
- Spritsa en dutt potatispuré på ena sidan i en låg skål eller glasburk.
- Lägg råbiff på den andra sidan.
- Toppa med en äggformad klick sikrom.
- Riv på pepparrot, strö på gräslök och grovt mald svartpeppar.