Vit chokladmousse med lime, rabarbercurd, sockerkaka och påskgodis

Publicerat:
2025-04-11I detta recept kan du ta fram de gamla sherryglasen som dammar längst in i skåpet. Lägg en god sockerkaka i botten och spritsa på curd och chokladmousse och garnera med pastelliga chokladägg. Enkelt recept där mousse och curd med fördel förbereds dagen innan.
Ingredienser
4 - 8portioner
Rabarbercurd
- 300ggrovt hacka rabarber
- ¾dlvatten
- 1krmäkta vaniljsocker
- 1½dlsocker
- 1stäggula
- 50grumsvarmt smör
Vit chokladmousse med lime
- 150gvit choklad
- 1stäggula
- 2dlgrädde
- 1stfinrivet skal av lime
Övrigt
- 100gsockerkaka typ citron, vanilj eller liknande
- 1dlrabarberdryck
- 1dlrosa, vita och mintgröna påskägg, typ dragéägg
Så lagar du
Rabarbercurd
- Lägg rabarber, vatten, socker och vanilj i en kastrull och koka i ca 10-15 min.
- Rör om då och då.
- Ta av plattan och mixa allt riktigt slätt.
- Mixa i äggulan.
- Mixa sen i smöret.
- Låt svalna.
- Rör om och lägg i spritspåse.
Vit chokladmousse med lime
- Smält chokladen i vattenbad.
- Vispa upp äggulan och rör ner ½ dl grädde.
- Riv även i finrivet skal av lime.
- Vispa upp resten av grädden, hårt men inte grynigt.
- Rör ner chokladblandningen.
- Låt svalna och lägg i spritspåse.
Montering
- Lägg sockerkaka i bitar i botten av ett brett glas, burk eller skål.
- Blöt upp kakan med lite rabarberdryck genom att droppa drycken över kakan.
- Spritsa på duttar av chokladmousse och rabarbercurd.
- Garnera med dragéägg med choklad.