Vit chokladmousse med lime, rabarbercurd, sockerkaka och påskgodis

5 dessertglas med en rosa och vit moussedessert som garnerats med tre godispåskägg vardera.

Publicerat:

I detta recept kan du ta fram de gamla sherryglasen som dammar längst in i skåpet. Lägg en god sockerkaka i botten och spritsa på curd och chokladmousse och garnera med pastelliga chokladägg. Enkelt recept där mousse och curd med fördel förbereds dagen innan.

Ingredienser

4 - 8portioner

Rabarbercurd

  • 300g
    grovt hacka rabarber
  • ¾dl
    vatten
  • 1krm
    äkta vaniljsocker
  • dl
    socker
  • 1st
    äggula
  • 50g
    rumsvarmt smör

Vit chokladmousse med lime

  • 150g
    vit choklad
  • 1st
    äggula
  • 2dl
    grädde
  • 1st
    finrivet skal av lime

Övrigt

  • 100g
    sockerkaka typ citron, vanilj eller liknande
  • 1dl
    rabarberdryck
  • 1dl
    rosa, vita och mintgröna påskägg, typ dragéägg

Så lagar du

Rabarbercurd

  1. Lägg rabarber, vatten, socker och vanilj i en kastrull och koka i ca 10-15 min.
  2. Rör om då och då.
  3. Ta av plattan och mixa allt riktigt slätt.
  4. Mixa i äggulan.
  5. Mixa sen i smöret.
  6. Låt svalna.
  7. Rör om och lägg i spritspåse.

 

Vit chokladmousse med lime

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa upp äggulan och rör ner ½ dl grädde.
  3. Riv även i finrivet skal av lime.
  4. Vispa upp resten av grädden, hårt men inte grynigt.
  5. Rör ner chokladblandningen.
  6. Låt svalna och lägg i spritspåse.

 

Montering

  1. Lägg sockerkaka i bitar i botten av ett brett glas, burk eller skål.
  2. Blöt upp kakan med lite rabarberdryck genom att droppa drycken över kakan.
  3. Spritsa på duttar av chokladmousse och rabarbercurd.
  4. Garnera med dragéägg med choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!