Pösomelett med russin, päron och punsch

Publicerat:
2025-04-09Tillagningstid:
En söt omelett till dessert drar tankarna till sufflé och blir fluffig och härlig att avsluta en middag med.
Ingredienser
4portioner
- 4stägg
- ½dlgrädde
- salt
- 1krmströsocker
- 1stapelsin zest och saft
- 1msksmör
- 1dlpunsch
- 2stpäron
- ½dlrussin
Till servering
- 2dllättvispad grädde
- florsocker
Så lagar du
- Tärna ner päronet i 1-2 cm kuber och koka upp hastigt tillsammans med punsch, russin och apelsinsaften.
- Låt koka tills päronet har mjuknat något och såsen blivit lite simmig.
- Låt svalna
- Dela gulor och vitor.
- Blanda gulorna med grädde, salt, socker och apelsinskal.
- Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i äggsmeten.
- Grädda omeletten i smör i en stekpanna på svag värme ca 8 min.
- Vik ihop omeletten och låt den försiktigt glida ner på ett fat.
- Sikta över lite florsocker och servera den ljummen med päronkompotten och lättvispad grädde.