Pösomelett med russin, päron och punsch

En vacker glastallrik med en pannkakstunn omelett med grädde och pärontärningar vid sidan om. Rätten har pudrats med florsocker.

Publicerat:

Tillagningstid:

En söt omelett till dessert drar tankarna till sufflé och blir fluffig och härlig att avsluta en middag med.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    ägg
  • ½dl
    grädde
  • salt
  • 1krm
    strösocker
  • 1st
    apelsin zest och saft
  • 1msk
    smör
  • 1dl
    punsch
  • 2st
    päron
  • ½dl
    russin

Till servering

  • 2dl
    lättvispad grädde
  • florsocker

Så lagar du

  1. Tärna ner päronet i 1-2 cm kuber och koka upp hastigt tillsammans med punsch, russin och apelsinsaften. 
  2. Låt koka tills päronet har mjuknat något och såsen blivit lite simmig. 
  3. Låt svalna
  4. Dela gulor och vitor. 
  5. Blanda gulorna med grädde, salt, socker och apelsinskal.
  6. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i äggsmeten.
  7. Grädda omeletten i smör i en stekpanna på svag värme ca 8 min.
  8. Vik ihop omeletten och låt den försiktigt glida ner på ett fat.
  9. Sikta över lite florsocker och servera den ljummen med päronkompotten och lättvispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!