Miniburgare med lax, sesam och miso

Publicerat:
2025-04-11Här kommer en fantastisk kombination, rå lax som blandas med miso, lime och soja som läggs mellan krispig smördeg. Ett perfekt tilltugg på minglet.
Ingredienser
4 - 8portioner
- 200glax
- 2tskmisopasta
- 1tsksambal oelek
- skal och saft av lime
- 2tsksocker
- 1msksoja
- några droppa sesamolja
- fint skuren gräslök
- 1arksmördeg
- sesamförn
- 1stägg
- 1½dlpepparrotsfärskost
- 1tskdijonsenap
- några droppar saft av citron
- salt
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stansa ut små ringar ur smördegsarket, ca 4x4 cm diameter, lägg två rundlar på varandra på plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp ett ägg och pensla på ena rundelns topp.
- Strö på sesamfrön.
- Grädda i ca 10 min tills de är gyllene.
- Låt svalna och dela dem som hamburgare på mitten.
- Blanda ihop misopasta, sambal oelek, skal och saft av lime, socker, soja och sesamolja i en skål.
- Tillsätt lax och tärnad gräslök.
- Blanda väl och låt gärna blandningen stå och dra/marinera ca 30 min.
- Blanda ihop pepparrotsfärskost med senap, citronsaft och salt (detta förstärker smaken av pepparrot ytterligare).
- Lägg pepparrotsfärskost på underdelen av den gräddade smördegsrundeln, toppa med misolax och lägg på locket toppat med sesamfrön.