Miniburgare med lax, sesam och miso

Små miniburgare med laxblanding och färskost. Bröden har garnerats med sesamfrö.

Publicerat:

Här kommer en fantastisk kombination, rå lax som blandas med miso, lime och soja som läggs mellan krispig smördeg. Ett perfekt tilltugg på minglet.

Ingredienser

4 - 8portioner

  • 200g
    lax
  • 2tsk
    misopasta
  • 1tsk
    sambal oelek
  • skal och saft av lime
  • 2tsk
    socker
  • 1msk
    soja
  • några droppa sesamolja
  • fint skuren gräslök
  • 1ark
    smördeg
  • sesamförn
  • 1st
    ägg
  • dl
    pepparrotsfärskost
  • 1tsk
    dijonsenap
  • några droppar saft av citron
  • salt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stansa ut små ringar ur smördegsarket, ca 4x4 cm diameter, lägg två rundlar på varandra på plåt med bakplåtspapper.
  3. Vispa upp ett ägg och pensla på ena rundelns topp.
  4. Strö på sesamfrön.
  5. Grädda i ca 10 min tills de är gyllene.
  6. Låt svalna och dela dem som hamburgare på mitten.
  7. Blanda ihop misopasta, sambal oelek, skal och saft av lime, socker, soja och sesamolja i en skål.
  8. Tillsätt lax och tärnad gräslök.
  9. Blanda väl och låt gärna blandningen stå och dra/marinera ca 30 min.
  10. Blanda ihop pepparrotsfärskost med senap, citronsaft och salt (detta förstärker smaken av pepparrot ytterligare).
  11. Lägg pepparrotsfärskost på underdelen av den gräddade smördegsrundeln, toppa med misolax och lägg på locket toppat med sesamfrön.

Dela det här receptet med dina vänner!