Norirulle med rökt lax, pepparrot, ägg och sparris

En skärbräda med norirullar med rökt lax, pepparrot, ägg och sparris men utan ris.

Publicerat:

Här kommer ett enkelt sätt att rulla in påskens klassiska smaker såsom lax, sparris och ägg. Jag använder mig av en sushimatta och noriark. Bra tips är att våga vara lite bestämd då du rullar.

Ingredienser

4 - 8portioner

  • 4st
    noriark
  • dl
    pepparrotsfärskost
  • 1tsk
    dijonsenap
  • några droppar saft av citron
  • salt
  • 3st
    kokta ägg (skurna i båtar/klyftor)
  • 4st
    skivor rökt lax
  • 4-8st
    kokta gröna sparrisar
  • kaprisbär (stora)
  • finhackad gräslök
  • små spett/tandpetare
  • sushimatta

Så lagar du

  1. Blanda ihop pepparrotsfärskost med senap, citronsaft och salt (detta förstärker smaken av pepparrot ytterligare).
  2. Lägg ut noribladen på sushimattan.
  3. Lägg ut den rökta laxen på noribladen.
  4. Bred på lite pepparrotsfärskost på laxen.
  5. Lägg på en sparris på längden.
  6. Placera ut ägg längst sparrisen.
  7. Använd mattan och rulla in allt som en ”sushi”.
  8. Låt rullarna vila något.
  9. Skär i skivor.
  10. Spetta ett kaprisbär på ett spett och stick det genom en stående rulle (se bild).
  11. Garnera ena sidan med finhackad gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!