Norirulle med rökt lax, pepparrot, ägg och sparris

Publicerat:
2025-04-11Här kommer ett enkelt sätt att rulla in påskens klassiska smaker såsom lax, sparris och ägg. Jag använder mig av en sushimatta och noriark. Bra tips är att våga vara lite bestämd då du rullar.
Ingredienser
4 - 8portioner
- 4stnoriark
- 1½dlpepparrotsfärskost
- 1tskdijonsenap
- några droppar saft av citron
- salt
- 3stkokta ägg (skurna i båtar/klyftor)
- 4stskivor rökt lax
- 4-8stkokta gröna sparrisar
- kaprisbär (stora)
- finhackad gräslök
- små spett/tandpetare
- sushimatta
Så lagar du
- Blanda ihop pepparrotsfärskost med senap, citronsaft och salt (detta förstärker smaken av pepparrot ytterligare).
- Lägg ut noribladen på sushimattan.
- Lägg ut den rökta laxen på noribladen.
- Bred på lite pepparrotsfärskost på laxen.
- Lägg på en sparris på längden.
- Placera ut ägg längst sparrisen.
- Använd mattan och rulla in allt som en ”sushi”.
- Låt rullarna vila något.
- Skär i skivor.
- Spetta ett kaprisbär på ett spett och stick det genom en stående rulle (se bild).
- Garnera ena sidan med finhackad gräslök.