Kardemummabullar

Två kardemummabullar ligger på ett bord.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kardemummabullar med mycket kardemumma och en saftig insida är magiskt gott. Låt mig visa dig alla mina tips och tricks för att få till den bästa och saftigaste bullen du någonsin kan baka! Så vad väntar du på? Låt oss starta bullfesten!

Ingredienser

20portioner

Kardemummabullar

  • 300g
    mjölk
  • 30g
    jäst
  • 660g
    vetemjöl
  • 110g
    socker
  • 10g
    malen kardemumma
  • 5g
    salt
  • 1st
    ägg
  • 120g
    smör

Kardemummaremons

  • 330g
    rumstempererat smör
  • 255g
    socker
  • 27g
    grovmalen kardemumma
  • 17g
    potatisstärkelse

Så lagar du

Kardemummabullar

  1. Blanda alla ingredienser (utom smöret) till en deg (9 min på medelfart i en blandare).
  2. Tillsätt smöret och kör 3 min till eller tills smöret är väl blandat i degen. Degen skall vara glansig och elastisk.
  3. Kavla ut degen till en rektangel (50x60cm), plasta och sätt i frys i 10 min. 
  4. Ta ut degen ur frysen. Stryk på med önskad mängd kanelfyllning.  
  5. Forma dina bullar (snäcka eller knut) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
  6. Sätt in en långpanna med uppkokat vatten i din avstängda ugn och ställ in plåten med bullarna. Nu har du byggt ditt eget jässkåp. 
  7. Jäs bullarna till dubbel storlek och ta sedan ut vattnet och bullarna ur ugnen. 
  8. Grädda bullarna på 190 grader i ca 10-15 min. 
  9. Pensla bullarna med sockerlag direkt efter baket och dekorera dem med kardemummasocker. Låt dem sedan svalna.

Kardemummaremons

  1. Blanda alla ingredienser till en homogen massa. Förvara i en bunke tills användning.

Dela det här receptet med dina vänner!