Kardemummabullar

Publicerat:
2025-05-15Tillagningstid:
Kardemummabullar med mycket kardemumma och en saftig insida är magiskt gott. Låt mig visa dig alla mina tips och tricks för att få till den bästa och saftigaste bullen du någonsin kan baka! Så vad väntar du på? Låt oss starta bullfesten!
Ingredienser
20portioner
Kardemummabullar
- 300gmjölk
- 30gjäst
- 660gvetemjöl
- 110gsocker
- 10gmalen kardemumma
- 5gsalt
- 1stägg
- 120gsmör
Kardemummaremons
- 330grumstempererat smör
- 255gsocker
- 27ggrovmalen kardemumma
- 17gpotatisstärkelse
Så lagar du
Kardemummabullar
- Blanda alla ingredienser (utom smöret) till en deg (9 min på medelfart i en blandare).
- Tillsätt smöret och kör 3 min till eller tills smöret är väl blandat i degen. Degen skall vara glansig och elastisk.
- Kavla ut degen till en rektangel (50x60cm), plasta och sätt i frys i 10 min.
- Ta ut degen ur frysen. Stryk på med önskad mängd kanelfyllning.
- Forma dina bullar (snäcka eller knut) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in en långpanna med uppkokat vatten i din avstängda ugn och ställ in plåten med bullarna. Nu har du byggt ditt eget jässkåp.
- Jäs bullarna till dubbel storlek och ta sedan ut vattnet och bullarna ur ugnen.
- Grädda bullarna på 190 grader i ca 10-15 min.
- Pensla bullarna med sockerlag direkt efter baket och dekorera dem med kardemummasocker. Låt dem sedan svalna.
Kardemummaremons
- Blanda alla ingredienser till en homogen massa. Förvara i en bunke tills användning.