Carina Brydlings pitabröd

Ingredienser
- 20gjäst
- 300gvatten
- 1100gvetemjöl
- 260gäggvita
- 110grapsolja
- 110golivolja
- smält smör
- flingsalt
Så lagar du
- Lägg alla ingredienser förutom oljor i en degbunke och mixa/blanda allt i ca 2,5 minuter.
- Tillsätt oljan långsamt och blanda degen i ca 10 minuter till en smidig deg.
- Täck bunken och låt degen jäsa i ca 1 timme.
- Skär degen i ca 30 bitar och forma dem till bullar, platta till dem med kavel och forma dem till pitabröd. Ca 1x1 dm. Täck med fuktig duk och förvara dem svalt.
- Sätt ugnen på 270 grader.
- Skär en kryss i varje pitabröd. Pensla med smör och strö på salt.
- Grädda i het ugn tills de fluffat upp något samt blivit gyllene. Ca 5-10 minuter. Förvara på galler.
Tips
Om bröden ska serveras varma är det gott att pensla mer smör på dem.