Choklad hasselnötkaka

Ingredienser
10 - 12portioner
Chokladkaka
- 100gsmör
- 10gespressopulver
- 150gmörk choklad 70%
- 2stägg
- 2dlströsocker
- 1tsksalt
- 1dlvetemjöl
Nougatkräm
- 1stgelatinblad
- 150gmjölkchoklad
- 100gnougat
- 2mskströsocker
- 3stäggulor
- 1dlmjölk
- 1dlgrädde
- 0,5tsksalt
Chokladchantillyn
- 3dlgrädde
- 100gmjölkchoklad
Karamelliserade hasselnötter
- 1,5dlströsocker
- 2mskvatten
- 100grostade hasselnötter
- 30gsmör
Så lagar du
Kakbotten:
1. Sätt ugnen på 170 Grader. Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en springform 22 - 24 cm.
2. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen, espressopulvret, rör ihop tills chokladen har smält.
4. Blanda ner strösocker och sedan ett ägg i taget.
5. Sikta mjölet och rör ner det i smeten tillsammans med saltet.
6. Baka på 170 garder i ca 13-15 min.
7. Ta ut och låt svalna.
Nougatkräm:
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
2. Hacka chokladen och nougaten, lägg i en bunke.
3. Blanda äggula och strösocker i en annan bunke.
4. I en kastrull kokar du upp grädde och mjölk, häll det sedan försiktigt över äggulorna medan du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och på låg värme värmer du under konstant omrörning ägg och mjölkblandningen till 83 grader eller när du börjar se att den tjocknat lite.
5. Häll blandningen över chokladen och nougaten, lägg i gelatinblad och blanda tills smeten är slät.
6. Häll det över den svalnade chokladbotten och ställ in i kylen minst 6 tim.
Chokladchantillyn:
1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden och häll över chokladen, mixa slät.
3.Låt stå i kylen över natten.
4. när du ska servera vispar du, på medelhastighet i maskin eller med elvisp till en fluffig konsistens.
Karamelliserade hasselnötter:
1. Smält socker med lite vatten i en stekpanna till en karamell.
2. Blanda ner de rostade nötterna och smöret.
3. Blanda tills alla nötter är täckta med karamell.
4. Häll ut allt på plåt med bakplåtspapper.
5. Låt svalna helt.