Chokladmousse – extra lättlagad

Chokladmousse och apelsiner ovanpå en mönstrad blå tallrik

Publicerat:

Lättgjord och luftig mousse med fin smak av choklad och kaffe. Serveras gärna med bitar av apelsin eller mandarin.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 100g
    mörk choklad
  • 1/2dl
    kaffe
  • 1st
    äggula
  • 3dl
    vispgrädde

Tillbehör och garnering:

  • 2–3 apelsiner eller 4–5 mandariner
  • eventuellt lite riven choklad eller 4–6 kaffebönor

Så lagar du

1. Finhacka chokladen.

2. Värm kaffet i en liten kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den smälter. Tillsätt äggulan och blanda. Ta från värmen.

3. Vispa grädden men inte alltför hårt. Blanda ner chokladen och vispa tills allt blandat sig. Häll upp chokladsmeten i koppar eller glas och låt stelna övertäckta i kyl minst 3 timmar.

4. Skär bort skalet på citrusfrukterna. Skär sedan frukten i bitar eller skivor. Garnera moussen med lite riven choklad eller en kaffeböna, äkta eller av choklad. Servera med citrusfrukterna.

Dela det här receptet med dina vänner!