Chokladtryffeltårta med apelsin och mandel

Publicerat:
2025-04-02Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
- 125gsmör
- 200gmörk choklad, hackad (55%)
- 2dlströsocker
- 4stägg
- 150gsötmandel
- finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
- 2mskkakao till garnering
Tillbehör
- 3dlvispgrädde
- 4mskapelsinlikör (kan uteslutas)
Så lagar du
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
- Låt chokladen smälta i smöret.
- När chokladen smält, vispa ner strösockret och äggen, ett i taget.
- Finhacka mandeln, gärna i matberedare och vänd ner den och det finrivna apelsinskalet.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
- Smörj formens kanter med smör och häll i smeten.
- Grädda kakan på nedersta falsen ca 25 minuter.
- Låt kallna.
- Låt sedan stå i kyl minst 2 timmar.
- Pudra över kakao.
- Vispa grädden lätt och smaksätt med apelsinlikör.