Citrondoftande krämig vårlasagne

Publicerat:
2024-04-29Tillagningstid:
Massor av grönsaker och krämig sås gör den här lasagnen till en given succé både till dig själv och bjudningar. Billigt och gott! Citronen ger en härlig smakbrytning och den vårgröna färgen gör en glad. Här kommer våren!
Ingredienser
4portioner
- 1paket250 gram färska lasagneplattor
- 1gul lök, hackad
- 3vitlöksklyftor, rivna eller pressade
- 2squash, grovt rivna
- 1påse(ar)450 gram bladspenat, fryst, tinad och urkramad
- 1burk(ar)Kesella 10%
- 3dlcrème fraiche
- 2ägg
- 1citron, det gula av skalet rivet
- 150gost, riven
- 10små tomater, halverade
- smör eller olja till stekning
- Till servering: sallad eller slaw
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek lök, vitlök, squash och spenat i olja tills det mjuknar och vätskan kokat bort. Salta och peppra.
- Vispa ihop Kesella, crème fraiche, ägg och citronskal med 1 tsk salt och 0,5 tsk peppar.
- Varva plattor, grönsaker och sås i en ugnsform. Jag brukar välja en som är ungefär samma storlek som plattorna. Annars kan du skära till dem så att de passar. Börja med ett lager grönsaker och sås i botten, avsluta med sås, tomater och ost.
- Grädda i ugnens nedre del tills den är gyllene och genomgräddad. Det tar cirka 30 minuter. Låt den gärna stå minst 15 minuter innan servering så den står till sig.