Påskfudge med citron

Publicerat:
2025-04-16Tillagningstid:
Ingredienser
25portioner
- 170gvit choklad
- 170gmörk choklad
- 1burk(ar)kondenserad mjölk
- 1dutt gul karamellfärg
- 1-2stekologiska citroner, det gula zestet rivet
Valfritt
- strössel
- pastellfärgade chokladägg
Så lagar du
- Klä en liten form ca 10x15 cm med smörpapper.
- Hacka båda chokladsorterna och lägg i varsin bunke som tål värme.
- Häll hälften av mjölken i ena bunken och resten i den andra.
- Tillsätt färg i den vita chokladen.
- Smält chokladen på låg värme.
- Häll den mörka chokladen i botten på formen.
- Blanda citronskal i den gula chokladen och häll den ovanpå.
- Dra en sked genom chokladen så att den marmoreras.
- Strö på strössel och eventuellt godis.
- Låt svalna och ställ i kylen.
- Skär i bitar och förvara svalt och lufttätt.