Påskfudge med citron

Ett serveringsfat med gul och brun fudge som garnerats med strössel och påskgodis. Framför fudgen ligger ett handskrivet kort där det står Glad Påsk. Sidan om skålen står en liten choklad-påskkyckling.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här marmorerade fudgen är urläcker, krämig och ser avancerad ut trots sina få ingredienser. Testa den!

Ingredienser

25portioner

  • 170g
    vit choklad
  • 170g
    mörk choklad
  • 1burk(ar)
    kondenserad mjölk
  • 1
    dutt gul karamellfärg
  • 1-2st
    ekologiska citroner, det gula zestet rivet

Valfritt

  • strössel
  • pastellfärgade chokladägg

Så lagar du

  1. Klä en liten form ca 10x15 cm med smörpapper. 
  2. Hacka båda chokladsorterna och lägg i varsin bunke som tål värme. 
  3. Häll hälften av mjölken i ena bunken och resten i den andra. 
  4. Tillsätt färg i den vita chokladen. 
  5. Smält chokladen på låg värme. 
  6. Häll den mörka chokladen i botten på formen. 
  7. Blanda citronskal i den gula chokladen och häll den ovanpå
  8. Dra en sked genom chokladen så att den marmoreras. 
  9. Strö på strössel och eventuellt godis. 
  10. Låt svalna och ställ i kylen. 
  11. Skär i bitar och förvara svalt och lufttätt. 

Dela det här receptet med dina vänner!