Dacquoise

Ett fat med marängbakelser med chokladkräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

Låt dina smaklökar få njuta av den trendiga koreanska kakan dacquoise. Varje dacquoise är fylld med en läcker chokladganache. Vissa beskriver denna kaka som en fluffigare variant av det välkända bakverket macarons men denna hybrid är större och ännu bättre, tycker jag.

Ingredienser

12portioner

  • 150g
    äggvita
  • 65g
    socker
  • 108g
    mandelmjöl
  • 18 g
    vetemjöl
  • 87g
    florsocker

Ganache

  • 108g
    choklad 70%
  • 108g
    grädde
  • 30g
    smör

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 180C. 
  2. Gör en maräng genom att vispa äggvitan med sockret, luftigt och vitt. 
  3. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och florsocker och sikta det. 
  4. Vänd ned de siktade ingredienserna i marängen. 
  5. Spritsa blandningen i en form eller på fri hand. 
  6. Pudra med florsocker och baka av i 13min på 180C. 
  7. Gör ganachen genom att värma grädde till 90C och tillsätt sedan chokladen. 
  8. Rör det hela homogent och tillsätt smöret. Rör allt slätt.
  9. Fyll en kaka med ganache och lägg sedan på en annan kaka som lock. 
  10. Pudra alla ihop-lagda kakor med florsocker. 

Njut. 

Dela det här receptet med dina vänner!