Falukorv thai style

Bitar av falukorv, grönsaker och ris ovanpå en grå tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ny variant på lättgjord falukorvsgryta, här har grytan fått smak från det thailändska köket. Falukorv, röd thaicurry och kokosmjölk passar förvånansvärt bra tillsammans. Variera gärna med olika grönsaker.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    falukorv (400-500 gram)
  • 1/2msk
    olja
  • 1st
    röd eller gul lök
  • 2st
    stora morötter
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk eller kokosgrädde (400 ml)
  • 1msk
    röd thaicurry-pasta
  • salt
  • 200g
    frysta ärter, sockerärter eller haricots verts

Så lagar du

Tillbehör: Jasminris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär falukorven i strimlor. Skär löken i klyftor och morötterna i strimlor eller slantar.
  3. Fräs falukorven i ½ msk olja i en gryta tills de börjar släppa sitt eget fett. Tillsätt löken och morötterna och låt fräsa med ca 5 minuter. Tillsätt kokosmjölken samt currypastan. Låt koka utan lock ca 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och tillsätt ärterna. Koka ytterligare några minuter utan lock. Smaka av om det behövs mer salt eller currypasta. Servera med ris.

Dela det här receptet med dina vänner!