Grillad sparris extra allt

En tallrik med sparris täckt av riven ost.

Publicerat:

När sparrisen dyker upp i köket har våren startat. Här presenteras den tillsammans med två sorters ostar och nötter.

Ingredienser

  • 500g
    sparris
  • 50g
    hasselnötter
  • 100g
    chèvre
  • 75g
    parmesan
  • 1
    citron
  • olivolja
  • 2skiva(or)
    vitt surdegsbröd

Så lagar du

Skär brödet i små tärningar eller ”tussa” i bitar.

Häll upp 2 msk olivolja i en stekpanna och lägg i brödet. Rör om. Sätt stekpannan på medelstark värmen och stek tills brödet är krispigt. Lägg åt sidan.

Bryt bort nedersta delen av sparrisen och pensla med olja.

Grilla eller stek sparrisen, gärna i en grillpanna tills den fått färg runt om. Salta lätt.

Lägg upp sparrisen på fat och strössla över smulad chèvre, hyvlad parmesan, hackade hasselnötter och brödkrisp. Riv över citronskal och dra över lite svartpeppar med kvarn.

Servera gärna med lammstek. Se recept.

Dela det här receptet med dina vänner!