Grön omelett med sparris och gravad lax

En grön pannkakstunn omelettrulle med grön sparris och lax inuti.

Publicerat:

Tillagningstid:

En vårgrön fylld omelett som passar både på buffébordet i påsk eller som en lättare middag eller lunch. Fyll den med dina egna favorittillbehör om inte sparris är i säsong.

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    ägg
  • 60g
    babyspenat
  • 1msk
    smör
  • 12st
    gröna sparrisar
  • 4st
    rädisor
  • 1st
    vippa färsk dill
  • ½st
    citron (saft och zest)
  • 1dl
    crèmefraiche
  • 1msk
    grovkornig senap
  • 1st
    gemsallad(hjärtsallad)
  • 200g
    skivad gravad lax (eller annan gravad fisk)
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar

Så lagar du

  1. Mixa ägg, spenat, salt och peppar i en blender till en grön omelettsmet.
  2. Stek 4 omeletter på låg värme i smöret, gärna i en non stickstekpanna. Stek bara omeletten på en sida. 
  3. Vänd upp omeletterna på smörpapper.
  4. Skala av de nedre tre centimetrarna på sparrisen.
  5. Koka sparrisen i saltat vatten några minuter. 
  6. Ta upp och låt svalna och lägg på hushållspapper för att rinna av.
  7. Blanda dill, saft och zest från citron och citronskal med cremefraich'en. 
  8. Smaksätt med salt och peppar. 
  9. Skölj salladsbladen i kallt vatten och hyvla rädisorna tunt.
  10. Fördela salladsblad, sparris, rädisor och lax på omeletterna. 
  11. Ringla på cremefraichen och rulla ihop omeletterna till fyra stycken rullar.

Dela det här receptet med dina vänner!