Grön omelett med sparris och gravad lax

Publicerat:
2025-04-09Tillagningstid:
En vårgrön fylld omelett som passar både på buffébordet i påsk eller som en lättare middag eller lunch. Fyll den med dina egna favorittillbehör om inte sparris är i säsong.
Ingredienser
4portioner
- 6stägg
- 60gbabyspenat
- 1msksmör
- 12stgröna sparrisar
- 4strädisor
- 1stvippa färsk dill
- ½stcitron (saft och zest)
- 1dlcrèmefraiche
- 1mskgrovkornig senap
- 1stgemsallad(hjärtsallad)
- 200gskivad gravad lax (eller annan gravad fisk)
- 1tsksalt
- 1krmsvartpeppar
Så lagar du
- Mixa ägg, spenat, salt och peppar i en blender till en grön omelettsmet.
- Stek 4 omeletter på låg värme i smöret, gärna i en non stickstekpanna. Stek bara omeletten på en sida.
- Vänd upp omeletterna på smörpapper.
- Skala av de nedre tre centimetrarna på sparrisen.
- Koka sparrisen i saltat vatten några minuter.
- Ta upp och låt svalna och lägg på hushållspapper för att rinna av.
- Blanda dill, saft och zest från citron och citronskal med cremefraich'en.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Skölj salladsbladen i kallt vatten och hyvla rädisorna tunt.
- Fördela salladsblad, sparris, rädisor och lax på omeletterna.
- Ringla på cremefraichen och rulla ihop omeletterna till fyra stycken rullar.