Hjärtmusslor med svenskt spannmål

Hjärtmusslor med svenskt spannmål

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel rätt som tillagas i en gryta och dukas fram mitt på bordet gärna tillsammans med lite härligt nybakat bröd så man får med sig allt av den goda såsen.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    små hjärtmusslor
  • 1msk
    olivolja
  • 1
    bananchalottenlök, finhackad
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5tsk
    torkade chiliflakes
  • 1msk
    tomatpuré
  • 7,5dl
    ljus kycklingfond/buljong
  • 3dl
    matvete
  • 4msk
    torr sherry
  • 2msk
    hackad bladpersilja

Så lagar du

  1. Blötlägg musslorna i en stor skål med kallt vatten och sortera igenom dem, släng alla skal som förblir öppna eller är spruckna eller krossade.
  2. Hetta upp oljan i en vid tjockbottnad gryta med lock, tillsätt den hackade schalottenlöken, vitlöken och chiliflakes, fräs en minut och tillsätt sedan tomatpurén och fräs ca1-2 minuter.
  3. Häll på fonden och sherry och låt det koka upp.
  4. Tillsätt matvetet– (det ska vara helt täckt av vätskan) – låt det puttra, fortfarande utan lock, i 12-14 minuter (eller enligt anvisningarna).
  5. Kontrollera att matvetet är nästan är klart och tillsätt sedan de avrunna musslorna, täck pannan med lock och låt koka i tre minuter vid snabb sjudning. 
  6. Öppna locket och att kontrollera att musslorna har öppnat sig. Alla musslor som, när de väl har kokats, förblir stängda bör kasseras.
  7. Strö över den hackade persiljan och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!