Jerk chicken med goda tillbehör

En tallrik med kött grillad potatis och sallad med en limeklyfta sidan om.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kyckling marinerad i en urläcker marinad och sedan grillade på grillen. Du kan grilla kycklingen i ugn eller på grillen. Låt kycklingen marineras länge för godast smak.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • kg
    kycklingklubbor

Marinad

  • 4st
    salladslök
  • 6st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    röd lök
  • 1msk
    riven färsk ingefära
  • 1-3st
    scotch bonnet eller habanero (justera hetta efter smak)
  • 1msk
    torkad timjan
  • 1tsk
    kanel
  • ¾dl
    brun farinsocker
  • 2krm
    muskot
  • 1tsk
    kryddpeppar
  • 2tsk
    salt
  • 2-3msk
    soja (tex japansk soja)
  • 2msk
    vinäger
  • 1st
    apelsin (saften)
  • 1st
    lime (saften)
  • 3msk
    oliv- eller rapsolja (jag tar olivolja)

Så lagar du

  1. Hacka salladslök, vitlök, lök och chili grovt. 
  2. Släng ner i en matberedare eller mixer. 
  3. Tillsätt övriga ingredienser till marinaden. 
  4. Mixa tills allting blir ordentligt blandat och du får en fin pasta. 
     
  5. Skär 2-3 snitt på kycklingklubborna. 
  6. Lägg i en påse och häll sedan marinaden över. 
  7. Blanda allting och låt sedan marineras i kylen i minst 8 timmar, klarar sig i kylen upp till 24 timmar.

 

Tillaga antingen på grillen eller i ugn. 

I ugn: 

  1. Värm ugnen till 200°. 
  2. Lägg kycklingen med marinaden på en plåt. 
  3. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 min.

 

På grillen: 

  1. Grilla kycklingklubborna ca 15 min på varje sida, tills de får en fin färg. 
  2. Pensla på med marinaden som ligger i påsen med jämna mellanrum. 
  3. Lägg sedan kycklingen på sidorna av gallret där glöden inte är som starkast och låt kycklingen grillas långsamt, gärna under lock, tills den inte är rå i mitten och har en temperatur på 72° (kolla tempen närmast benet). 
  4. Servera kycklingen med önskat tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!