Johannas kycklingspett

Kycklingspett och citron som ligger på en vit tallrik.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

De här spetten är underbart saftiga och möra med syrlig och pigg smak. Ät dem med en ris eller den goda, färgglada citrussalladen. Genom att rosta citron får man massa sötsyrlig saft som blir pricken över i-et i den här rätten!

Ingredienser

4portioner

  • 900g
    kycklinglårfilé
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 3dl
    turkisk yoghurt
  • 0,5dl
    olivolja
  • zest från en citron
  • 1msk
    pressad citronsaft
  • 0,5tsk
    chiliflakes
  • 1tsk
    fänkålsfrön
  • salt
  • 1st
    hel citron
  • 1knippa(or)
    bladpersilja

Så lagar du

  1. Skär kycklingen i tärningar. Rosta gärna fänkålen i torr stekpanna för att få fram mer smak.

  2. Skala och hacka vitlök fint. Blanda yoghurt med citronzest, vitlök, citronsaft och kryddor. Smaka av dressingen och lägg i kycklingen. Blanda om ordentligt och låt mariner i kylen i ca 2 timmar.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Trä kycklingen på spett. Lägg i en ugnsfast form. Dela citronen mitt itu och lägg bredvid med snittsidan upp  Grilla i ugnen tills kycklingen är genomstekt( 72 grader).

  5. Pressa över citronsaften och strössla över bladpersilja

Dela det här receptet med dina vänner!