Johannas kycklingspett

Publicerat:
2023-01-12Förberedelsetid:
Tillagningstid:
De här spetten är underbart saftiga och möra med syrlig och pigg smak. Ät dem med en ris eller den goda, färgglada citrussalladen. Genom att rosta citron får man massa sötsyrlig saft som blir pricken över i-et i den här rätten!
Ingredienser
4portioner
- 900gkycklinglårfilé
- 3stvitlöksklyftor
- 3dlturkisk yoghurt
- 0,5dlolivolja
- zest från en citron
- 1mskpressad citronsaft
- 0,5tskchiliflakes
- 1tskfänkålsfrön
- salt
- 1sthel citron
- 1knippa(or)bladpersilja
Så lagar du
-
Skär kycklingen i tärningar. Rosta gärna fänkålen i torr stekpanna för att få fram mer smak.
-
Skala och hacka vitlök fint. Blanda yoghurt med citronzest, vitlök, citronsaft och kryddor. Smaka av dressingen och lägg i kycklingen. Blanda om ordentligt och låt mariner i kylen i ca 2 timmar.
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Trä kycklingen på spett. Lägg i en ugnsfast form. Dela citronen mitt itu och lägg bredvid med snittsidan upp Grilla i ugnen tills kycklingen är genomstekt( 72 grader).
-
Pressa över citronsaften och strössla över bladpersilja