Julköttbullar med en twist

Publicerat:
2023-12-21De äts nystekta, direkt ur pannan. Ett bra trick är att förvara dom ostekta rullade i kylen eller frysen och ta fram dom och steka precis före servering.
Ingredienser
- 400gblandfärs
- 1,5dlmjölk
- 0,5dlgrädde
- 1stägg
- 0,5dlströbröd
- 5stkryddpepparkorn
- 5sthela nejlikor
- 1stgul lök, finhackad och stekt
- 2mskansjovisspad
- 1mskdijonsenap
- salt och svartpepparkorn
- neutral olja eller smör till stekning
Så lagar du
- Blanda mjölk, grädde, ägg och ströbröd och låt svälla cirka 20 minuter.
- Stöt kryddpeppar och nejlikor i en mortel. Vänd ner kryddor, lök, ansjovisspad, senap och färs i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Blanda väl men arbeta inte smeten för mycket.
- Gör ett stekprov och smaka av, tillsätt eventuellt mer salt och peppar i smeten.
- Rulla till köttbullar och stek i olja och smör i en stekpanna på ganska hög värme tills köttbullarna fått fin färg och är genomstekta.