Karamelliserade morötter med apelsin

Publicerat:
2024-01-24Tillagningstid:
Apelsin och morot blir en underbar smakkombo om man sedan också rostar fram all fantastisk sötma i morötterna så höjs nivån på smakerna ännu ett snäpp! En vacker rätt att ställa fram på ett buffébord eller som en ensamrätt. Klicka gärna en rejäl klick smetana på tallrik och lägg på morötterna och det apelsindoftande smöret. Det blir också gott att servera dessa morötter med en god mozzarella eller burrata.
Ingredienser
4portioner
- 0,5kgMorötter, fina små
- 1-2mskOlivolja
- 4dlVatten
- 1tsksalt
- 1msksmör
- 1Apelsin, saften från
Garnering
- 0,5dlPersilja, finhackad
- 1mskGranatäppelkärnor
Så lagar du
- Skala morötterna och skär dem mitt itu på längden.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek morötterna med snittsidan ned tills de fått fin färg. Slå på vatten. Salta och låt vattnet helt koka bort.
- När vattnet kokat bort, tillsätt smör och saft och skal från 1 apelsin. Låt puttra ihop.
- Filea de andra två apelsinerna.
- Lägg upp morötterna på ett serveringsfat och garnera med persilja, granatäppelkärnor och apelsinklyftor. Servera till fisk eller kött eller som en egen rätt med till exempel smetana eller fin mozzarella till.