Klyftig sallad med ranchdressing & knaperstekt bacon

Publicerat:
2024-04-02Tillagningstid:
En klassisk ”wedge salad” hittar du ofta på menyn från olika stekhus. Min version är toppad med ranchdressing, tomat och bacon. Om du inte äter bacon så går det bra att ersätta med glutenfria krutonger.
Ingredienser
4portioner
- 4små gemsallad eller ett isbergssalladshuvud
- 1paketbacon, 120 gram (alt. glutenfria krutonger, rostad lök, nötter)
- 10små tomater
- 100gblåmögelost
Dressing
- 2dlcreme fraiche
- 1tskfransk senap
- 0,5tskitaliensk salladskrydda
- 2mskgräslök, hackad, fryst eller färsk
- salt & peppar, tabasco
Så lagar du
- Ansa och dela salladen i klyftor på längden. Jag brukar lämna en del av roten så att de håller ihop. Lägg dem i kallt vatten.
- Blanda samtliga ingredienser till dressingen, smaka av.
- Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Du kan förbereda allt detta i god tid om du önskar.
- Innan servering: Låt salladen rinna av på ett galler, lägg den på ett fat. Ringla dressing ovanpå och toppa med bacon, tomater och smulad blåmögelost.