Treveckorssallad

Publicerat:
2025-03-19Tillagningstid:
Supersaftig och god sallad som du enkelt förbereder i förväg och blir bara godare när den stått ett par dagar.
Ingredienser
12portioner
- 1kgrödkål
- 1stpurjolök
Dressing
- 1dlmatolja
- 1dlättiksprit 12%
- 1dlvatten
- 2mskströsocker
- 2tsksalt
- 1tsksvartpeppar, malen
- 2tsksalladskrydda (valfritt)
Så lagar du
- Strimla kål och purjolök fint. Det här kan du göra i matberedare eller för hand. Använd en mandolin eller osthyvel om du önskar tunna kålstrimlor. Ett tips är att skölja salladen i kallt vatten efteråt, låt den gärna ligga i vattnet en kvart också. Häll av den väl.
- Koka upp samtliga ingredienser till lagen.
- Häll lagen över grönsakerna, blanda, låt svalna och förvara i kyl.