Treveckorssallad

En glasburk med inlagd rödkålssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Supersaftig och god sallad som du enkelt förbereder i förväg och blir bara godare när den stått ett par dagar.

Ingredienser

12portioner

  • 1kg
    rödkål
  • 1st
    purjolök

Dressing

  • 1dl
    matolja
  • 1dl
    ättiksprit 12%
  • 1dl
    vatten
  • 2msk
    strösocker
  • 2tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar, malen
  • 2tsk
    salladskrydda (valfritt)

Så lagar du

  1. Strimla kål och purjolök fint. Det här kan du göra i matberedare eller för hand. Använd en mandolin eller osthyvel om du önskar tunna kålstrimlor. Ett tips är att skölja salladen i kallt vatten efteråt, låt den gärna ligga i vattnet en kvart också. Häll av den väl.  
  2. Koka upp samtliga ingredienser till lagen. 
  3. Häll lagen över grönsakerna, blanda, låt svalna och förvara i kyl.  

Dela det här receptet med dina vänner!