Knäckiga hallon- & blåbärspajsrutor

Knäckiga hallon- & blåbärspajsrutor

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Enkel, snabbakade, prisvärda och väldigt, väldigt goda. Det doftar fantastiskt i hela huset när man plockar ut den från ugnen. Tänk er kombinationen av syrliga hallon, blåbär, kola, smör och vanilj. Jag tror att många av oss kan ha dessa ingredienser hemma redan. Om det mot förmodan blir något över så går det superbra att frysa in portionsbitar och ta fram och tina. Du kan även värma på dem om du önskar, så blir de som nybakade. Testa dom här!

Ingredienser

20portioner

Deg

  • 200g
    smör
  • 1 ¾dl
    strösocker
  • 4dl
    havregryn
  • 3 ½dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    bakpulver

Fyllning

  • 250g
    blåbär och hallon, frysta
  • 1 ½dl
    marmelad eller fast sylt
  • ½dl
    potatismjöl
  • 2msk
    strösocker

Till servering

  • Glass, vispad grädde eller vaniljsås

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme. 
  2. Gör degen: Smält smöret, låt svalna något och rör ner resterande degingredienser.  
  3. Lägg 3/4 av degen i en bakpappersklädd, lite mindre långpanna, ca 25x25 cm. Tryck ut till en jämn botten och grädda 10 minuter mitt i ugnen. 
  4. Blanda ihop samtliga ingredienser till fyllningen med en gaffel, mosa bären lite. 
  5. Fördela fyllningen över botten. 
  6. Strö på resterande deg. 
  7. Grädda gyllene mitt i ugnen. Det tar cirka 30 minuter, men passa som vanligt ugnen mot slutet eftersom tiderna kan variera med olika ugnar.  

Servera med vaniljsås, glass och/eller lättvispad grädde. 

Dela det här receptet med dina vänner!