Knapriga glutenfria ostkex

Publicerat:
2024-05-08Tillagningstid:
Knapriga, snabbfixade och jättegoda ostkex på tre ingredienser, testa det här!
Ingredienser
20portioner
- 2dlmandelmjöl
- 2dllagrad hårdost, riven
- 1mskkallt vatten
Så lagar du
- Sätt ugnen på 180 grader vanlig värme.
- Mixa mandelmjöl och ost i matberedaren med knivinsatsen.
- Tillsätt en matsked kallt vatten mot slutet och knåda ihop till en deg.
- Platta ut degen till en platta (du kan göra det direkt på bakpapper) och kavla ut till cirka 0,5 cm tjocklek.
- Skär i önskad storlek, cirka 20 kex brukar bli lagom.
- Fördela på två bakpappersklädd plåtar.
- Grädda mitt i ugnen i 6 minuter, ta ut plåten och vänd på kexen.
- Grädda 6 minuter till eller tills de börjar få gyllene färg. Låt svalna på plåten.