Knapriga glutenfria ostkex

Knapriga glutenfria ostkex

Publicerat:

Tillagningstid:

Knapriga, snabbfixade och jättegoda ostkex på tre ingredienser, testa det här!

Ingredienser

20portioner

  • 2dl
    mandelmjöl
  • 2dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1msk
    kallt vatten

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 180 grader vanlig värme. 
  2. Mixa mandelmjöl och ost i matberedaren med knivinsatsen. 
  3. Tillsätt en matsked kallt vatten mot slutet och knåda ihop till en deg. 
  4. Platta ut degen till en platta (du kan göra det direkt på bakpapper) och kavla ut till cirka 0,5 cm tjocklek. 
  5. Skär i önskad storlek, cirka 20 kex brukar bli lagom. 
  6. Fördela på två bakpappersklädd plåtar. 
  7. Grädda mitt i ugnen i 6 minuter, ta ut plåten och vänd på kexen. 
  8. Grädda 6 minuter till eller tills de börjar få gyllene färg. Låt svalna på plåten.

Dela det här receptet med dina vänner!