Kokos- och nougatkaka från St Barth

En grön tallrik med en kokoskaka med nougatfyllning, bredvid kakan ligger några bitar ananas och en klick grädde. I bakgrunden syns ett fat med uppskuren ananas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gott och enkelt, du rör ihop smeten i en kastrull. Kakan är god till kaffe eller te precis som den är. Men den passar även att servera som dessert tillsammans med ananas och vaniljglass eller lättvispad grädde.

Ingredienser

10portioner

  • 125g
    smör
  • 4dl
    kokosflingor, 160 g
  • 2dl
    strösocker
  • 1dl
    vetemjöl
  • 3st
    ägg
  • 75g
    nougat 75-125 g

Tillbehör

  • Ananas
  • Eventuellt vaniljglass eller lättvispad grädde

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta från värmen.
  3. Rör ner kokosflingorna och sockret. Rör sedan ner vetemjölet och till sist äggen ett i taget. Se till att allt är väl blandat.
  4. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj kanten.
  5. Fördela hälften av smeten i botten på formen.
  6. Hyvla nougat över eller skär den i mindre bitar. Lägg dem över smeten, men lämna en liten bit vid kanten.
  7. Fördela resten av kokossmeten över.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna.
  9. Servera den som den är eller med ananasbitar och vaniljglass och grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!