Kokos- och nougatkaka från St Barth

Publicerat:
2025-01-29Tillagningstid:
Gott och enkelt, du rör ihop smeten i en kastrull. Kakan är god till kaffe eller te precis som den är. Men den passar även att servera som dessert tillsammans med ananas och vaniljglass eller lättvispad grädde.
Ingredienser
10portioner
- 125gsmör
- 4dlkokosflingor, 160 g
- 2dlströsocker
- 1dlvetemjöl
- 3stägg
- 75gnougat 75-125 g
Tillbehör
- Ananas
- Eventuellt vaniljglass eller lättvispad grädde
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta från värmen.
- Rör ner kokosflingorna och sockret. Rör sedan ner vetemjölet och till sist äggen ett i taget. Se till att allt är väl blandat.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj kanten.
- Fördela hälften av smeten i botten på formen.
- Hyvla nougat över eller skär den i mindre bitar. Lägg dem över smeten, men lämna en liten bit vid kanten.
- Fördela resten av kokossmeten över.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna.
- Servera den som den är eller med ananasbitar och vaniljglass och grädde.