Kokospannacotta med limejordgubbar

Publicerat:
2023-05-09Tillagningstid:
Enkelt och gott med en dessert som du kan göra klart i förväg.
Ingredienser
6portioner
- 3stgelatinblad
- 1burk(ar)krämig kokosmjölk, 400 ml
- 2dlvispgrädde
- 3/4dlströsocker
- 1-2tskäkta vaniljsocker
Limejordgubbar
- 500gjordgubbar
- 1stfinrivet skal av ekologisk lime
- 2 mskströsocker
Tillbehör
- Kokosflarn
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5–10 minuter. Koka upp kokosmjölk, grädde och socker. Koka kraftigt ca 1 minut utan lock. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma kokosgrädden.
2. Vispa ner vaniljsockret. Låt svalna 30 minuter, rör om några gånger under tiden. Häll ner den avsvalnade blandningen i glas och låt stelna övertäckta i kyl minst 5 timmar.
3. Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Smaksätt med finrivet limeskal och strösocker. Fördela blandningen över pannacottan och servera gärna med kokosflarn.