Kombujime rimmad hälleflundra med smörsås och primörer

Ingredienser
Kombu-rimmad fisk
- 600ghälleflundra filé
- 1stkombuark lika långa tångark som fisken
Mussel velouté
- 2,5dlmusselfond
- 1stschalottenlök
- 1stvitlök
- 1,25dlvin
- 1dlmatlagningsgrädde
- 250gsmör
- 1mskvit miso
- citronjuice
Övriga ingredienser
- några kokta färskpotatisar
- 4mskregnbågsrom
- ½paketsockerärtor, skurna i strimlor
- ½stfänkål, tunt hyvlad i isvatten
- 4stmindre, blancherade morötter
- 4stmindre, blancherade sparrisar
- ½kruk(or)koriander
Så lagar du
Kombu-rimmad fisk
1. Lägg fisken i kombuarken och låt rimma ca 8-12 h, beroende på hur tjock fiskfilén är. Ju tjockare desto längre,
2. Ta bort kombun från fisken och stek några minuter på varje sida tills du får en gyllene yta och en innertemperatur på 46-48C
Mussel velouté
3. Fräs schalottenlöken med lök och vitlök mjukt på mellanvärme, häll över vittvin och reducera till hälften.
4. Tillsätt musselfond och låt det reducera till 50%
5. Tillsätt matlagningsgrädde
6. Tillsätt bitar av kallt smör och vit miso och några droppar citronjuce, smaka av med salt
Övrigt
7. Lägg potatis i botten på en djup tallrik. Häll över såsen, placera fisken i tallriken och lägg grönsakerna runt om.
8. Avsluta med krispig fänkål, koriander och regnbågsrom.