Koreanska krispiga grönsakspannkakor med tamarid

Publicerat:
2023-01-10Tillagningstid:
Yachaejeon är läckra krispiga grönsakspannkakor. De är snabba, enkla och kan anpassas med vilken grönsak du än har till hands och här serverade med ett stekt ägg och en snabb tamaridressing.
Ingredienser
4portioner
- 1,5dlvetemjöl
- 200gfryst bladspenat
- 1ströd paprika
- 1stsötpotatis
- 1stmorot
- 6stsalladslökar
- 1knippa(or)gräslök (grovt hackad)
- 1stgrön chili (tunt skivad)
- 2mskraps- eller olivolja
- salt
Till servering
- 4stägg
- 1bit(ar)rödkål (fint strimlad och lagd i isvatten)
Till dressingen
- 1,5msktamari soja
- 1mskrisvinäger
- 1bit(ar)ingefära (ca 2 cm riven fint)
- 1nypa(or)chiliflakes
Så lagar du
- Strimla grönsakerna fint. Lägg spenaten i en ren kökshandduk eller några ark hushållspapper och krama ur så mycket vätska som möjligt. Häll i resterande grönsaker, gräslök och chili och blanda ihop allt.
- Vispa ihop 1,5 dl vetemjöl med ca 1,25 dl vatten till en en slät smet, salta och vänd ner grönsakerna.
- Hetta upp 0,5 msk olja i en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt ca en fjärdedel av grönsaksblandningen och bred ut i ett jämnt lager. Stek försiktigt i 3–4 minuter tills undersidan är knaprig och gyllene. Vänd och stek i ytterligare 3 minuter.
- Stek äggen och blanda ingredienserna till dipsåsen i en liten skål, vänd ihop den strimlade kålen med dressingen och servera tillsammans med pannkakorna.