Koreanska krispiga grönsakspannkakor med tamarid

Koreansk pannkaka och ägg som ligger på en tallrik med grönsaker.

Publicerat:

Tillagningstid:

Yachaejeon är läckra krispiga grönsakspannkakor. De är snabba, enkla och kan anpassas med vilken grönsak du än har till hands och här serverade med ett stekt ägg och en snabb tamaridressing.

Ingredienser

4portioner

  • 1,5dl
    vetemjöl
  • 200g
    fryst bladspenat
  • 1st
    röd paprika
  • 1st
    sötpotatis
  • 1st
    morot
  • 6st
    salladslökar
  • 1knippa(or)
    gräslök (grovt hackad)
  • 1st
    grön chili (tunt skivad)
  • 2msk
    raps- eller olivolja
  • salt

Till servering

  • 4st
    ägg
  • 1bit(ar)
    rödkål (fint strimlad och lagd i isvatten)

Till dressingen

  • 1,5msk
    tamari soja
  • 1msk
    risvinäger
  • 1bit(ar)
    ingefära (ca 2 cm riven fint)
  • 1nypa(or)
    chiliflakes

Så lagar du

  1. Strimla grönsakerna fint. Lägg spenaten i en ren kökshandduk eller några ark hushållspapper och krama ur så mycket vätska som möjligt. Häll i resterande grönsaker, gräslök och chili och blanda ihop allt.
  2. Vispa ihop 1,5 dl vetemjöl med ca 1,25 dl vatten till en en slät smet, salta och vänd ner grönsakerna.
  3. Hetta upp 0,5 msk olja i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Tillsätt ca en fjärdedel av grönsaksblandningen och bred ut i ett jämnt lager. Stek försiktigt i 3–4 minuter tills undersidan är knaprig och gyllene. Vänd och stek i ytterligare 3 minuter.
  5. Stek äggen och blanda ingredienserna till dipsåsen i en liten skål, vänd ihop den strimlade kålen med dressingen och servera tillsammans med pannkakorna.

Dela det här receptet med dina vänner!