Köttfärssås med rotfrukter och svamp

Publicerat:
2023-01-25Ingredienser
4portioner
- 300gfärs (valfri sort, kött- eller vegofärs. Zeina använder nötfärs)
- 2stmorötter
- 1stpalsternacka
- 1klyfta(or)rotselleri
- 0,5stpurjolök
- 150gsvamp (valfri sort)
- 4klyfta(or)vitlök
- 400gkrossad tomat
- 4msktomatpuré
- 2msktorkad oregano
- salt och peppar
- 4dlvatten
- rapsolja till stekning
Serveringsförslag: 300 gram pasta
Så lagar du
1. Hacka alla rotfrukter i mindre bitar. Hacka svampen fint.
2. Hetta upp olja och fräs rotfrukterna under omrörning tills allt får färg. Vänd i färsen och stek tills den smular sig och får färg. Tillsätt svamp, pressad vitlök, oregano och tomatpuré. Stek allting ordentligt.
3. Vänd i kokhett vatten, krossad tomat, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra under lock i minst 30 min, gärna längre. Servera med pasta!