Kräm med vitlök och senap

Publicerat:
2022-12-14Den här dippen eller kalla såsen är god till det mesta! Krossad brysselkål, potatis, grillat kött eller fisk. Vitlöken blir ljuvligt karamellsöt av rostningen och får fin mjuk smak.
Ingredienser
- 1stvitlökshuvud
- 2dlSmetana
- 2tskdijonsenap
- 2mskfinhackad bladpersilja
- 1mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela vitlöken mitt itu och vira in i aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i ca 15- 20 minuter eller tills den är helt mjuk. Låt den svalna.
3. Tryck i den mjuka, rostade vitlöken i en skål och mosa lätt med en gaffel.
4. Blanda ned smetana, senap och bladpersilja. Smaka av med salt och peppar och vänd ner lite olivolja.
Här hittar du Johannas coleslaw på brysselkål.