Kräm med vitlök och senap

en avlång brön tallrik med rostad brysselkål, också på tallriken är en halvcitron och en skål med dipp

Publicerat:

Den här dippen eller kalla såsen är god till det mesta! Krossad brysselkål, potatis, grillat kött eller fisk. Vitlöken blir ljuvligt karamellsöt av rostningen och får fin mjuk smak.

Ingredienser

  • 1st
    vitlökshuvud
  • 2dl
    Smetana
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2msk
    finhackad bladpersilja
  • 1msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela vitlöken mitt itu och vira in i aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i ca 15- 20 minuter eller tills den är helt mjuk. Låt den svalna.

3. Tryck i den mjuka, rostade vitlöken i en skål och mosa lätt med en gaffel.

4. Blanda ned smetana, senap och bladpersilja. Smaka av med salt och peppar och vänd ner lite olivolja.

Här hittar du Johannas coleslaw på brysselkål.

Dela det här receptet med dina vänner!