Krämiga chokladbollar

Publicerat:
2023-05-11Tillagningstid:
Chokladbollarna på klassiskt vis. De blir härligt krämiga med mycket chokladsmak! Experimentera med olika toppings.
Ingredienser
30portioner
- 225gmjukt, rumstempererat smör
- 2dlströsocker
- 1,5dlkakao
- 2tskvaniljsocker
- 8dlhavregryn
- 0,5tskflingsalt
- 1dlstarkt bryggkaffe
Toppings:
- Kokosflingor
- Hackade pistagenötter
- Hackade hasselnötter
- Frystorkade hallon
Så lagar du
- Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
- Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Tips
Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.