Krispiga flarn

Publicerat:
2024-03-05Tillagningstid:
Riktigt krispiga flarn som är enkla att göra och passar utmärkt till olika desserter, t ex mousse och glassdesserter.
Ingredienser
20portioner
- 25gsmör
- 1mskhonung
- 2mskströsocker
- 2mskvetemjöl
Så lagar du
- Smält smör och honung i en liten kastrull.
- Rör ner socker och vetemjöl. Blanda till en jämn smet. Låt stå kallt tills massan kan rullas till kulor. Sätt under tiden ugnen på 175°.
- Rulla till mycket små kulor och lägg dem mycket glest – de flyter ut – på plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills de fått en fin ljusbrun färg. Vill du böja dem måste du vara snabb så att de inte hinner stelna för mycket. Lossa dem försiktigt med en kniv och böj dem över en kavel eller liknande om du vill ha dem böjda.