Krossad brysselkål

en avlång brön tallrik med rostad brysselkål, också på tallriken är en halvcitron och en skål med dipp

Publicerat:

Krispig brysselkål passar som tillbehör på julbordet eller som snacks innan maten. Krispet får man fram genom att trycka ut brysselkålen på plåten - för maximalt med stekyta så att bladen blir sådär underbart frasiga och goda.

Ingredienser

  • 500g
    brysselkål
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2dl
    riven parmesanost
  • 1/2st
    citron, saften

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Ansa brysselkålen och koka den i ca 10 minuter i saltat vatten. Häll av och torka gärna med hushållspapper.

3. Lägg brysselkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salt och peppar.

4. Ta ett stadigt dricksglas och tryck till på brysselkålen så den blir ca ½ cm tjock. Lägg ut så de ligger i ett jämnt lager på plåten.

5. Sätt in i ugnen och rosta i ca 10 minuter. Ta ut och vänd på kålen. Strö över parmesan och grädda ytterligare 10 minuter. Kålen ska få fin färg och bli krispig.

6. Pressa över citron över den färdigrostade kålen.

Här finns Johannas coleslaw på brysselkål

Dela det här receptet med dina vänner!