Krossad brysselkål

Publicerat:
2022-12-14Krispig brysselkål passar som tillbehör på julbordet eller som snacks innan maten. Krispet får man fram genom att trycka ut brysselkålen på plåten - för maximalt med stekyta så att bladen blir sådär underbart frasiga och goda.
Ingredienser
- 500gbrysselkål
- 2mskolivolja
- salt och peppar
- 1/2dlriven parmesanost
- 1/2stcitron, saften
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ansa brysselkålen och koka den i ca 10 minuter i saltat vatten. Häll av och torka gärna med hushållspapper.
3. Lägg brysselkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salt och peppar.
4. Ta ett stadigt dricksglas och tryck till på brysselkålen så den blir ca ½ cm tjock. Lägg ut så de ligger i ett jämnt lager på plåten.
5. Sätt in i ugnen och rosta i ca 10 minuter. Ta ut och vänd på kålen. Strö över parmesan och grädda ytterligare 10 minuter. Kålen ska få fin färg och bli krispig.
6. Pressa över citron över den färdigrostade kålen.
Här finns Johannas coleslaw på brysselkål