Kryddrostad potatis med koriander och yoghurt

Publicerat:
2023-11-15Tillagningstid:
Ett kryddigt potatisrecept med härliga indiska smaker. Passar som vegetariskt tillbehör på en buffé, eller som tillbehör till allt från kyckling till fisk. Serveras med korianderchutney och tamarinddressing.
Ingredienser
4portioner
- 750gpotatis, skuren på längden i 1 cm tjocka skivor
- 2mskolivolja
- 1tskgaram masala
- ½tskmald gurkmeja
- 2vitlöksklyftor, finrivna
- 3cmingefära, finriven
- 250ggrekisk yoghurt
- 1liten rödlök, tunt skivad
- 1grön chili, tunt skivad
- 1 ½tskkorianderfrön, rostade
- 1 ½tsknigellafrön (svart kummin), rostade
- salt
Korianderchutney
- 30gfärsk koriander
- 1grön chili, frön borttagna, och grovhackade
- 1msklimejuice
- 4mskolivolja
- salt
Tamarinddressing
- 1 ½msktamarindpasta
- 1 ½tskströsocker
- ¼tskgaram masala
Så lagar du
- Förvärm ugnen till 220 grader.
- Förkoka potatisen i 5-6 minuter, tills potatisen nästan är genomstekt men fortfarande har kvar en bit.
- Häll av och klappa torrt. Placera potatisen på plåt med bakplåtspapper blanda runt med olja, masala, gurkmeja, ingefära, vitlök, ⅓ tsk salt och peppar. Rör om för att blanda ordentligt.
- Rosta i ugnen och rör om en eller två gånger, i 25-30 minuter, eller tills de är djupt gyllene.
- Gör under tiden korianderchutneyn och tamarinddressingen.
Korianderchutney
- Lägg alla ingredienser, och en nypa salt, i en matberedare eller mixer och mixa tills det är slätt. Smaka av.
Tamarinddressing
- Vispa ihop alla ingredienserna i en liten skål med 1½ tsk vatten tills sockret är upplöst.
Servering
- Fördela yoghurten på ett stort runt serveringsfat. Toppa med korianderchutneyn, virvla igenom den utan att helt blandas in.
- Ringla över hälften av tamarinddressingen och toppa med potatis, lök och chili.
- Ringla över den återstående tamarinddressingen, strö sedan över de rostade fröna och servera.