Langos med smörstekta kantareller och dillmajonnäs

Langos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • 200g
    kantareller
  • 1dl
    färska lingon
  • 1kruk(or)
    kruspersilja

Dillmajonnäs

  • 1kruk(or)
    dill
  • ½
    vitlöksklyfta
  • 1
    äggula
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 2dl
    rapsolja
  • salt

Så lagar du

Grundrecept på langos hittar du här.

  1. Finhacka dill med stjälk och lägg i en skål, riv 1/2 vitlöksklyfta och tillsätt övriga ingredienser, mixa med stavmixer tills allt gått ihop, häll olja i en tunn stråle till en tjock majonnäs. Salta efter smak. 
  2. Smörstek kantarellerna tills dom får en fin gyllene yta. 
  3. Toppa din langos med dillmajonnäsen, kantareller, några lingon och persilja. 

Dela det här receptet med dina vänner!