Limedoftande fiskspett

Limedoftande fiskspett

Publicerat:

Tillagningstid:

Allt blir godare på ett spett! Gör ett smakrikt fiskspett med fantastiska aromatiska smaker av lime och thaibasilika. Ät gärna med ris eller kanske den goda citrussalladen med pomelo.

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    lax
  • 250g
    torskrygg, gärna skrei
  • 2st
    lime
  • 0,5kruk(or)
    thaibasilika
  • 2msk
    olja
  • 1msk
    fisksås
  • 1st
    liten färsk röd chili (eller 1 krm chiliflakes)
  • 0,5tsk
    salt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär lax och torsk i ca 2x2 cm stora kuber.
  3. Skölj den ena limen noga i ljummet vatten. Halvera och skär limen i tunna skivor.
  4. Repa bladen från thaibasilikan.
  5. Trä upp de båda fisksorterna, limeskivor och thaibasilikabladen växelvis på 4-8 grillspett
  6. Halvera den andra limen och pressa ur saften. Blanda limesaften med olja, fisksås, chili och salt i en skål. Pensla spetten med blandningen.

Dela det här receptet med dina vänner!