Lingonkolafläta med mörk choklad

Lingonkolafläta med mörk choklad

Publicerat:

Tillagningstid:

Lingon och kola är en magisk smakkombination. Det gäller även choklad. Tillsammans blir det smakmagi. En riktig favorit! Servera med vaniljglass. Så enkelt, så gott.

Ingredienser

8portioner

  • 1 rulle
    kyld smördeg
  • 200g
    mörk choklad
  • 20st
    mjuka godiskolor
  • 2dl
    lingon, färska eller frysta

Till pensling

  • 1st
    ägg
  • 1dl
    mandelsplitter

Topping

  • florsocker
  • vaniljglass

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen på sitt bakpapper, lägg chokladkakan ovanpå och kolorna som en ram runt om.
  3. Häll lingon innanför ramen.
  4. Skär degen på sidorna i ca 2 cm breda strimlor, vik upp kanterna på sidorna och fläta degstrimmorna växelvis över som en längd.
  5. Pensla med ägg, strö på mandelsplitter.
  6. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Servera med vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!