Mauds skaldjurspasta

Publicerat:
2023-04-12Tillagningstid:
Lättlagad skaldjurspasta med frysta skaldjursmix som går att få tag på i hela landet. Skaldjursmixen innehåller bläckfisk, musslor och räkor. Såsen kan givetvis göras med färska skaldjur, men då behöver musslorna lite längre koktid.
Ingredienser
4portioner
- 350glinguine, bavette eller annan spaghetti
- 3stvitlöksklyftor
- 0,75dlolivolja
- 2dltorrt vitt vin
- 1burk(ar)finkrossade tomater (400 g)
- 0,5paketsaffran (à 0,5 g)
- 1-2krmchiliflakes
- salt
- 1paketförkokta och tinade musslor (450 g)
- 1pakettinad och avrunnen skaldjursmix (350-400 g)
- 1dlfinhackad persilja
Så lagar du
- Koka upp saltat vatten till pastan. Se till att skaldjuren är tinade och skaldjursmixen avrunnen i en sil.
- Finhacka vitlöken och fräs den på låg värme några minuter i olivolja i en vid låg gryta. Tillsätt tomater, vin, saffran och chiliflakes. Låt småkoka ca 10 minuter utan lock. Koka under tiden pastan tills den är al dente. Smaka av såsen med salt och ev mer chiliflakes.
- Lägg ner skaldjuren och musslorna i tomatsåsen. Lägg på lock och koka ganska kraftigt ca 1 minut under lock. Rör om.
- Blanda ner avrunnen nykokt pasta i såsen. Låt koka ihop någon minut under försiktig omrörning tills skaldjuren inte längre är transparenta. Rör ner persilja och smaka av med salt. Servera i varma tallrikar.