Mauds skaldjurspasta

En talrik målad i blått och gult är fylld med tagliatelle, en kryddig tomatsås och vi ser 4a stycken blåmusslor med skal sticka upp ur pastan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagad skaldjurspasta med frysta skaldjursmix som går att få tag på i hela landet. Skaldjursmixen innehåller bläckfisk, musslor och räkor. Såsen kan givetvis göras med färska skaldjur, men då behöver musslorna lite längre koktid.

Ingredienser

4portioner

  • 350g
    linguine, bavette eller annan spaghetti
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 0,75dl
    olivolja
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 1burk(ar)
    finkrossade tomater (400 g)
  • 0,5paket
    saffran (à 0,5 g)
  • 1-2krm
    chiliflakes
  • salt
  • 1paket
    förkokta och tinade musslor (450 g)
  • 1paket
    tinad och avrunnen skaldjursmix (350-400 g)
  • 1dl
    finhackad persilja

Så lagar du

  1. Koka upp saltat vatten till pastan. Se till att skaldjuren är tinade och skaldjursmixen avrunnen i en sil.
  2. Finhacka vitlöken och fräs den på låg värme några minuter i olivolja i en vid låg gryta. Tillsätt tomater, vin, saffran och chiliflakes. Låt småkoka ca 10 minuter utan lock. Koka under tiden pastan tills den är al dente. Smaka av såsen med salt och ev mer chiliflakes.
  3. Lägg ner skaldjuren och musslorna i tomatsåsen. Lägg på lock och koka ganska kraftigt ca 1 minut under lock. Rör om.
  4. Blanda ner avrunnen nykokt pasta i såsen. Låt koka ihop någon minut under försiktig omrörning tills skaldjuren inte längre är transparenta. Rör ner persilja och smaka av med salt. Servera i varma tallrikar.

Dela det här receptet med dina vänner!